Freeride o Freestyle?
Xtreme News
Xtreme News 
icono de búsqueda de contenidos

Freeride o Freestyle?

Oriol Llauradó | 17 dic 2019


Cada cop és més la gent que pràctica freeride arreu del món, sent una de les modalitats que més es practica de l’esquí actualment. No obstant la infravaloració en comparació amb el freestyle va en augment, modalitat la qual es caracteritza principalment per realitzar trucs acrobàtics, ja sigui amb esquís o snowboard en salts preparats dins d’una pista de freestyle.

 

La principal diferència entre les dues categories és la ubicació on es duen a terme i els moviments a realitzar. Mentre que en el freeride l’esquiador recorre un tram fora pista, sense un recorregut predeterminat i esquivant els obstacles que la pròpia muntanya li ofereixi, el freestyle  està en dins de la pista, en una zona anomenada “park” freqüentment pels riders en els que es troben salts de gran alçada dissenyats especialment per fer trucs i altres obstacles com calaixos i baranes per realitzar els famosos “grinds”.

Al realitzar-se salts de tal alçada, el risc d’emportar-se un bon cop al caure i lesionar-se és molt elevat. A demés, practicar aquesta modalitat requereix estar dotat d’una gran agilitat i no tindre por a caure, ja que seran molts cops els que l’esquiador caigui malament abans de realitzar un truc amb èxit. Per aquest motiu és per el qual molts “freestylers” defensen que la seva modalitat es la millor, a demés de ser un tipus d’esquí que agrada molt veure als espectadors, degut a la gran varietat de trucs a realitzar.

 

No obstant, des del meu punt de vista el freeride és un modalitat que ofereix moltes possibilitats a un públic molt més ampli. Qualsevol persona, en la seva mesura, pot trobar de fer descensos freeride sense tindre que realitzar moviments de gran dificultat. A demés, el freeride brinda l’oportunitat de descobrir noves rutes per gaudir de la muntanya amb plena creativitat, i el més important, poder-ho fer en grup.

En resum, el freestyle es una activitat digna de mirar i amb un gran repertori de espectacle a oferir a qualsevol que li agradi l’esquí. Però per l’accessibilitat que proporciona el freeride a tots els esquiadors, aquesta modalitat atrau a un públic molt més ampli que el freeride. Per la qual cosa avui en dia segueix sent la categoria d’esquí amb més repercussió a nivell global.

 

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
Enfermeria Activa
https://press.parentesys.com/24715/
Las revoluciones de la edad moderna
https://press.parentesys.com/45286/
MEXICO EN EL PUEBLO
https://press.parentesys.com/46514/