Un altra exhibició de Kilian Jornet a la Ultra Trail del Mont Blanc
Xtreme News
Xtreme News 
icono de búsqueda de contenidos

Un altra exhibició de Kilian Jornet a la Ultra Trail del Mont Blanc

Marc Ferreiroa Fius | 27 dic 2019


Avui és el dia esperat, és el 28 d’agost, i en breus instants començarà la Ultra Trail del Mont Blanc, proba de muntanya de 171 km i amb nombrosos trams d’altura per sobre dels 2.500 metres. Són casi les sis de la tarda i els 2300 participants estan preparats per prendre la sortida i afrontar la travessia al Mont blanc en menys de dos dies. Tots els corredors porten mesos preparant-se per aquesta cita, i per a molts és un somni només arribar a meta. Saben les dures condicions que es poden trobar en alguns punts de muntanya i sobretot a la nit, però estan tranquils ja que aquesta és la seva passió.

Hi ha corredors d’arreu del Món, de França, d’Itàlia, de Suïssa, d’España, d’Àustria, d’Holanda, d’Andorra... però tots comparteixen el mateix esperit d’aventura i d’amistat. Es nota molt bona sintonia a 10 segons per a que comenci la cursa: 10,9,...6,5,...3,2,1 comencen a sortir els participants i el públic esclata d’alegria, els seus familiar i amics intenten transmetre ànims amb tota la seva força.

Entre els 2.300 corredors es troba el català Kilian Jornet, cinc cops guanyador de la UTMB i de les tres últimes edicions. Ha sortit molt tranquil tot i tenir més pressió que els altres al defensar el títol.

Al kilòmetre 40 passen per la Croix du bonhomme, Jornet es troba en el grup que domina la carrera, ara toca baixar i ell és un gran corredor en descens, a l’arribar a Les Chapieux ja els hi treu 5 min d’avantatge. Han passat de França a Itàlia al kilòmetre 60, i ara al kilòmetre 100 passaran d’Itàlia a Suïssa, en aquest punt Jornet ja corre en solitari al cap d’avant de la cursa amb 45 minuts respecte al segon corredor i a 55 minuts respecte al tercer.

Ja estan un altre cop a França i encaren els últims Kilòmetres per arribar a la meta. Per últim, toca fer cim al majestuós Mont Blanc per ja començar a baixar fins l’arribada al centre de Chamonix. Ja arriba Jornet, passa la meta i és el guanyador per quarta vegada consecutiva de la Ultra Trail del Mont Blanc, mai ningú ho havia aconseguit. A 1h i 20 min arriba el segon corredor i uns instants després arriben el tercer i quart, el tercer lloc i per tant el tancament del podi ha estat molt ajustat.

Van arribant tots els corredors que han aconseguit arribar fins al final i comença la festa, tot són felicitacions i abraçades, està tothom reunit: familiars, amics, voluntaris i corredors, es noten les emocions a flor de pell.

Han estat dos dies durs per a tots els participants, han patit i al mateix temps han gaudit d’allò que els agrada més, la muntanya. Ara toca descansar, repassar els erros i tornar a preparar-se per la propera. Els que els hem seguit i acompanyat durant aquesta travessa hem viscut alegries i desencants, però ha valgut la pena.

Fins la propera...

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
VIAJES POR EL MUNDO
https://press.parentesys.com/30098/
MARENE
https://press.parentesys.com/733/
Proyecto de aula
https://press.parentesys.com/8241/