LA PAELLA, UN BÉ D’INTERÉS CULTURAL
 
icono de búsqueda de contenidos

LA PAELLA, UN BÉ D’INTERÉS CULTURAL

EL GOVERN VALENCIÀ HA APROVAT ELS TRÀMITS PERQUÈ LA PAELLA SIGA UN BÉ D’ INTERÉS CULTURAL.

EQUIP BOTIFARRA | 20 may 2021


La paella va nàixer a les zones rurals valencianes, més concretament a l’Albufera de València entre els segles XV i XVI. Les persones portaven un poc del que tenien a casa i ho ficaven dintre del calder per gaudir d’una estona junts.

Originàriament els ingredients de l’autèntica paella valenciana eren: oli d’oliva i sal, pollastre, conill de camp, caragols, verdures fresques com la bajoqueta, el pebre roig, la tomaca i els fesols del confit, l’arròs, l’all i el safrà. Amb el temps els caragols van perdre pes en la paella tradicional valenciana. Tanmateix van guanyar força certes variants com la paella mixta (què inclou gambes roges), paella amb carxofes, l’arròs a banda, l’arròs negre, l’arròs del senyoret, etc. Aquestes variants d’elaboració de l’arròs comparteixen el mètode i els instruments d’elaboració, però no tenen res a veure amb la recepta original.

Aquests ingredients es mesclaven amb aigua i sal, i es cuinaven a foc lent amb llenya de rames de tarongers, que al mateix temps li donava un olor i un sabor molt característic. A banda, la paella és el plat Espanyol més conegut al món sencer. Reconegut com menjar de camperols i pastors, és un plat tradicional i contemporani, un símbol d’identitat del territori valencià que ha perdurat al llarg dels anys i el nostre orgull gastronòmic.

A més, allò que envolta la paella és un fenomen que serveix per millorar les relacions socials. Aquesta és capaç d’unir entorn a un menjar a familiars, amics i amigues, companys i companyes, etc. La paella compartida, serveix per millorar les relacions socials amb la seua vessant socialitzadora.

Esperem que els tràmits sorgisquen efecte i la paella siga un bé d’ interés cultural.

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
La Segunda Guerra Mundial
https://press.parentesys.com/57403/
ElGanchoSocial
https://press.parentesys.com/49170/
LA VOZ DE LENA
https://www.lavozdelena.es/
KAMAKLOGISTIC
https://press.parentesys.com/2392/
News of the Water
https://press.parentesys.com/3812/