RAFA NADAL, EL MILLOR TENISTA DE LA HISTÒRIA
 
icono de búsqueda de contenidos

RAFA NADAL, EL MILLOR TENISTA DE LA HISTÒRIA

ESTÀ CONSIDERAT COM EL MILLOR TENISTA EN PISTES DE TERRA BATUDA I UN DELS MILLORS DE TOTS ELS TEMPS.

GUILLE I ALFARO | 10 feb 2022


Rafael Nadal Parera, va nàixer el 3 de juny de 1986 en les Illes Balears, 1’85 d’altura i 85 kg de pes, ell és esquerrà però juga amb la dreta i fa el revés a dos mans. 
Rafa és el millor tenista de la història, actualment ocupa la cinquena posició en el ranking de l’ATP que és el rànking oficial, els Grand Slam puntuen més que un altre torneig. 
Està considerat com el millor tenista en pistes de terra batuda i un dels millors de tots els temps. Fins ara, és el tenista amb major nombre de títols de Grand Slam individuals, amb 21, per davant del suïs Roger Federer i del serb Novak Djokoviç, els dos amb 20. Ha aconseguit l’Open d‘Austràlia en dos ocasions, el torneig Roland Garros en tretze edicions (sent el tenista que més voltes ho ha guanyat), el campionat de Wimbledon en dos ocasions i l’Obert d’Estats Units en quatre ocasions. Nadal als tres anys jugava amb la raqueta i als huit anys va guanyar un títol sub-12 de tenis en Balears mentre continuaba jugant al fútbol como davanter. Va guanyar tornejos en les categories inferiors, pot ser el més ressenyable siga el campionat mundial júnior «Le petit as», disputat a França. Amb dotze anys, el seu pare el va impulsar a decidir-se entre el tenis o el fútbol, per a que no descuidara els seus estudis es va decidir pel tenis. Als catorze anys, la seua família es va enfrontar a la decisió de desplaçar-se a Barcelona per a continuar la seua carrera, com demanava la federació. El seu oncle Toni va ser partidari de quedar-se a Mallorca, el que va suposar que la federació li donara menor financiació per a jugar tornejos. Davant esta situació el seu oncle va fundar un grup de confiança per a projectar la seua carrera, amb persones com el seu metge Ángel Ruiz Cotorro que li va imposar el rigor i la disciplina necessària per a ser un esportista d’èlit. El manacorí va demostrar el seu potencial en terra batuda al guanyar el 14 de maig de 2001 a tot un excampió de Wimbledon com Pat Cash. L’any següent va deixar la seua petjada en tornejos júnior, com la seua plaça de semifinalista en 2002 en Wimbledon jugant contra xics majors que ell, i es va iniciar en tornejos Challenger recollint vàries victòries. En l’Open d'Austràlia no anava com a favorit, ja que tenia l’esquifòides del peu trencat i el genoll li feia mal uns dies abans. A més estava a punt de retirar-se però va seguir lluitant i va guanyar el torneig de preparació del Grand Slam. Durant el Grand Slam, va guanyar el 28 de gener en semifinals al número 7 del rànking ATP. 
M. Berrettini  3  2  6  3 
Rafa Nadal   6  6  3  6 
I el 30 de gener va guanyar la final contra el rus número 2 del rànking ATP.
Rafa Nadal    2  6  6  6  7 
D.Medvedev  6  7  4  4  5  
Però contava amb el millor integrant de l’equip: la bicicleta estàtica i amb gran part del seu equip que és bàsicament la seua família i un parell de tenistes retirats que han acollit Rafa.

 

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
Conócete a tí mismo
https://press.parentesys.com/802/
VIAJES POR EL MUNDO
https://press.parentesys.com/30098/
ECOVANGUARDIA
https://press.parentesys.com/3745/
Mi Periódico Digital
https://press.parentesys.com/1/
Ultima News
https://press.parentesys.com/27457/