SÚPER TERRA CALENTA A 26 ANYS LLUM
 
icono de búsqueda de contenidos

SÚPER TERRA CALENTA A 26 ANYS LLUM

L’INSTITUT ALEMANY MAX PLANK D’ASTRONOMIA, HA DESCOBERT UNA SÚPER TERRA CALENTA SITUADA A 26 ANYS LLUM DEL SOL. LA INFORMACIÓ D’AQUEST PLANETA ENS SERVEIX PER ESTUDIAR LES ATMOSFERES DELS EXOPLANETES

EQUIP ADORP | 7 mar 2021


Els investigadors consideren que permetrà estudiar les atmosferes dels exoplanetes presents en altres estrelles properes a la nostra. El planeta Gliese 486b, presenta 2.8 vegades la massa de la Terra i Venus, i té una temperatura en superfície de 430 graus. El seu sol és molt més dèbil i fred que el nostre, però la proximitat del planeta a l’estrella provoca unes condicions terribles. L’estrella és una “enana roja” anomenada GLIESE 468, una estrella que emitix fortes flamerades als planetes que l´envolten. Aquest fet dificulta que prospere la vida en aquest tipus de planetes si no tenen un camp electromagnètic gran i una atmosfera densa que protegisca al planeta de les flamerades. Amb això l'interés del planeta no ve per la recerca de possible vida, és un planeta molt calent i en aquestes condicions no és possible que es done la vida (almenys tal com la coneguem), el seu centre d'estudi és la dèbil atmosfera que encara conserva el planeta.

El descobriment de GLIESE 468b ha sigut un colp de sort. Si estigués més calent ens podríem trobar davant d’un planeta amb unes condicions atmosfèriques pitjors que el convertirien quasi en una bola de foc. El planeta ha sigut trobat pel mètode del trànsit, en el qual es medeix el grau de disminució de la llum d'una estrella durant el temps que tarda en passar el planeta per davant. Aquesta disminució de la llum de l'estrella dóna als astrònoms moltíssima informació sobre els planetes que les envolten.

Es continua  investigant exoplanetes en busca de signes de possible vida simple o intel·ligent, que puguen habitar planetes semblants al nostre en altres estrelles de la nostra galàxia. L'estudi de les atmosferes també ens aporta informació útil sobre els sistemes planetaris que envolten altres estrelles de la Via Làctea.

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.


No hi ha vida

publicada el ( 10 mar 2021 ) por Joan
Amb aquestes temperatures és molt dificil que trobem vida en planetes propers. De moment hem arribat a Mart, com s'ha comentat a l'altra notícia. Però es necessita molt de temps de viatge amb la tecnologia actual per a que siga factible viatjar més enllà. Bona notícia.

Interesante

publicada el ( 10 mar 2021 ) por Paqui
Estas noticias son muy interesantes. Saber cosas nuevas de nuestro universo es asombroso, y siempre aprendemos un poco más. Grácias.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
ECOVANGUARDIA
https://press.parentesys.com/3745/
VIAJES POR EL MUNDO
https://press.parentesys.com/30098/
Conócete a tí mismo
https://press.parentesys.com/802/
¡OHAYOO NIHON!
https://press.parentesys.com/34924/
100%Rock WebZine
https://press.parentesys.com/14288/